Tarih: 02.10.2024 18:15

Yücel Yılmaz ve ‘alfalarına’ zimmet!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sayıştay tarafından yapılan denetimlerde önceki dönem Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve önceki dönemin ‘alfalarına’ zimmet çıktı. Sayıştay denetçilerinin eski döneme dair yapılan ihale ve doğrudan teminleri mercek altına aldığı ortaya çıktı. 

 

180 MİLYON LİRALIK ZİMMET SUÇU 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem yöneticilerinin 180 Milyon liralık zimmet suçu işlediği ortaya çıktı. Sayıştay tarafından yapılan denetimlerde 2023 yılına ait ortaya çıkan zimmet suçu kamuoyu tarafından tepki ile karşılanırken 2024 dönemine ait incelemelerin ise devam ettiği öğrenildi. Her fırsatta ‘Balıkesir’i babalarının ‘ÇİFTLİĞİ’ gibi yönetmişler’ sözünü gündeme getirmiştik. Sayıştay tarafından ortaya çıkarılan zimmet suçu söylediğimiz bu sözün doğruluğunu ispat niteliği taşıyor. Diğer yandan ortaya çıkarılan bu usulsüzlük Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın “Ne yaptınız oğlum bu paraları” sözünü akıllara getirdi. Biz de bir kez daha Balıkesir halkı adına soruyoruz; NE YAPTINIZ OĞLUM BU PARALARI?” 

 

BÜYÜKŞEHİR’İN TÜM İŞTİRAKLERİ MERCEK ALTINDA 

Sayıştay denetçileri tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri tarafından yapılan tüm harcamalar, doğrudan teminler ve ihalelerin mercek altına alındığı öğrenildi. Aralarında; Bataş, Fırıntaş, Gayrimenkul Yatırım A.Ş, Baltok, Personel A.Ş’nin olduğu iştiraklerin hesapları didik didik incelendi. Personel A.Ş tarafından yapılan işe alımlardaki usulsüzlükler ise pes dedirtti. Yapılan işe alımlarda bazı iltimaslı isimlerin hiç olmayan bir kadro üzerinden işe alındığı veya çalıştığı kadro farklı gösterilerek yüksek maaş alması sağlandığı ortaya çıktı. Bu şekilde Balıkesir halkının parasını çar çur etmişler. Diğer yandan bazı anket firmaları ile ilgili usulsüz ihaleler yapıldığı ve bu ihalelerin mercek altına alındığı edinilen bilgiler arasında. 

 

GAYRİMENKUL MEDYASINA SEÇİM KIYAĞI 

Zamanında şehri dizayn etmek ve algı yönetimi yapmak maksadıyla kurulan ve bugün hala yayın hayatına devam eden medya kuruluşlarına BASKİ üzerinden yüksek miktarda paralar aktarıldığı öğrenildi. Kamuoyunda Gayrimenkul Medyası olarak bilinen bazı medya kuruluşlarına ödenen rakamlar dudak uçuklattı. Sadece 2024 yılında yani yerel seçimler öncesindeki 3 aylık zaman dilimi içerisinde söz konusu medya organlarına 7 milyon 683 bin lira ödendiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mevcut yönetiminin suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY