Tarih: 07.04.2024 12:53

Yücel Yılmaz'ın Kamu Zararına Neden Olan İhaleleri Araştırılsın!

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın seçimi kaybetmesi, kamuoyunda geçmişteki ihalelerle ilgili endişeleri yeniden gündeme getirdi. Birtakım raporlar, Yücel Yılmaz döneminde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin kamu zararına neden olan mevzuata aykırı ihaleler yaptığı ve kamu kaynaklarını şirketlere sağladığı ayrıcalıkları ortaya koyuyor.

Özellikle dikkat çeken bir ihale ise "Balıkesir İli Muhtelif Cadde ve Sokaklarında Beton Parke ve Bordür Yapım İşi" adı altında gerçekleştirilen ihale.

 Raporda, ihalede iş artışına gidilerek asıl işle ilgisi olmayan malların temin edildiği belirlendi. Bu kapsamda yapılan işle ilgisi olmayan malların toplam tutarının 4 milyon 963 bin 500 TL olduğu ortaya çıktı.

Bu durum, Yücel Yılmaz'ın kamu kaynaklarını sorumlu bir şekilde kullanmadığı ve ihale süreçlerinde şeffaflık eksikliği olduğu yönündeki eleştirileri doğruluyor.

Raporda yer alan diğer bulgular şunlardır:

Bu bulgular, Yücel Yılmaz'ın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı ihalelerle ilgili geniş çaplı bir soruşturmanın yapılmasını gerekli kılıyor.

 Kamuoyunun menfaatleri doğrultusunda, bu konunun aydınlatılması ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılması önemlidir.

Ayrıca, Yücel Yılmaz'ın geçmişte yaptığı ihalelerin de incelenmesi ve kamuya açık bir şekilde şeffaf bir şekilde kamuoyuna sunulması gerekmektedir. 

Bu sayede, benzer skandalların tekrarlanmasının önüne geçilmesi ve kamu kaynaklarının daha etkin ve sorumlu bir şekilde kullanılması sağlanabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY