Tarih: 05.06.2024 18:51

ZEYTİNLİK ALANLAR PERŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü tarafından daha önce ‘zeytin işletmesi’ olarak izin verilen 19 işletmenin ev ve yazlık villa olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN ONAYLI RANT
Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü tarafından zeytin işletmesi olarak kullanılması için izin verilen alanların ev ve yazlık villa olarak kullanıldığı ortaya çıktı. 

Zeytinlik alanları koruma yasasını delmek için zeytin işletmesi alan 19 işletmenin bu alanları ev ve yazlık villa olarak kullanması “Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü’nün bu izinleri neye dayanarak verdiği, izin verirken gerekli araştırma ve keşif çalışmalarını yapıp yapmadığı” sorusunu akıllara getirdi.

KODAMANLARA GELİNCE GERİ ADIM ATTI 
Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü zeytin işletmesi olarak izin verdiği işletmelerin ev ve yazlık villa olduğunu tespit edince iptal etti. 

Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü, Edremit Belediyesi’nden söz konusun villalar için yıkım yapılmasını talep etti. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün yazısıyla çelişen talebine Edremit Belediyesi hangi izinlerin iptal edilip edilemeyeceğini yazlı olarak iletti. 

Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü kurumlar arasında çifte standart uygulayarak Edremit Belediyesi’nden talep ettiği işlemi Havran Belediyesi’nden talep etmedi. 

Edremit Belediyesi’nde yaptığı çalışmanın ucu kodaman isimlere dayanınca geri adım atan Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü’nün AKP İl Başkanlığı, vekiller ve Ankara’daki ‘büyükler’ tarafından sıkıştırıldığı, konunun üstünü kapatması istendiği öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY